on off forhold

On/off kæreste

Hej Vickie

Jeg mødte en mand for et år siden, som var charmerende, sød, veltalende og havde et godt job. Efter tre måneder vælger han at afslutte vores forhold med den begrundelse, at han havde brug for ro og finde sig selv. Og han kunne ikke mærke mig i sit hjerte.
Efter cirka tre måneder vender han tilbage og fortæller, at han har fortrudt og han gerne vil have mig tilbage.

Jeg har svært ved at tro på ham, men han gør alt for at overbevise/bevise overfor mig, at han vil mig med hele sit hjerte.
Han vil have, vi skal flytte sammen, og han tager mig med ud at kigge på ny bil til mig. Han forkæler mig i hoved og r.., køber gaver, rejser m.m.
Og alt føles rigtigt, og lykken varer i cirka et halvt år.
For efter en fantastisk weekend – ja, den bedste vi nogensinde har haft – fortæller han mig i telefonen, at han behøver fred og ro til at finde sig selv. Alle vil have en bid af ham, og han spørger mig, om jeg ikke kan lade være med at kontakte han et stykke tid, så han kan komme ovenpå igen.

Jeg bliver usikker og bange, for det er en “sang”, jeg har hørt før og spørger ham derfor direkte, om han slår op med mig. Og det svarer han nej til.
Men allerede dagen efter ringer han mig op igen og fortæller, at han ikke føler mig i sit hjerte, og at jeg ikke gør ham glad/lykkelig, og det har jeg aldrig gjort, i den tid vi har været i forhold sammen.Jeg bliver selvfølgelig dybt ulykkelig, for jeg havde slet ikke set det komme. Det kom ud af den blå luft.
Jeg græd, og så blev han sur og sagde, at vi kunne være venner på den betingelse, at han ikke hele tiden skulle stå til ansvar og forklare hvorfor at han havde ” droppet” mig.

To måneder efter kommer han forbi mit job for at tale med mig..
Jeg siger ja, da jeg jo stadigvæk er vild med ham og ikke kan give slip..
Han spørger mig, hvorfor jeg ikke ligner lort, men ser skide godt ud.
Han havde forventet, at jeg var ked af det og ikke glad.
Vidste ikke hvad jeg skulle svare og havde i øvrigt meget svært ved at tale med ham om noget personligt.
Så han besluttede at køre igen, men ville have et kram.
Jeg svarede, at det havde jeg ikke lyst til, men han hev mig ind til sig og gav mig et kram og et klask i røven. Han var kold overfor, at jeg ikke havde lyst.

Efter det korte møde med min eks, bliver jeg 10 dage efter ringet op af hans nye kæreste, som fortæller mig, at hun også har været kæreste med min eks, mens han og jeg var kærester. Det var så derfor han skulle have ro fra mig, fordi han havde fundet sammen med hende igen, for derefter at droppe hende, og vende tilbage til mig.
Hun fortalte, at min eks havde været i et on/off-forhold med hende i 20 år.
Hvortil jeg spurgte hende, om hun ikke troede, at hvis min eks ville noget seriøst med hende, så havde han ikke “leget” med hende i 20 år.
Hun svarede, at hun ikke kunne glemme ham og derfor stadigvæk ville ham, selvom han havde såret hende mange mange gange. At min eks havde gået fra min seng lige op i hendes og omvendt.
Tror ikke jeg påvirkede hende, for han havde jo valgt hende fremfor mig, og den rejse min eks og jeg havde bestilt sammen, havde hun jo fået glæde af…
Hun spurgte mig, om jeg stadigvæk så min eks, og det sagde jeg, at det gjorde jeg jo, fordi han jo opsøgte mig.
Men jeg lovede, at tage afstand fra ham, og hun skulle nok få ham alene denne gang..
Jeg var i chok !

Jeg prøvede at kontakte min eks, men han blev vred og har blokeret mig fra alt, så jeg kan ikke komme i kontakt med ham.
Jeg er bare så ulykkelig og ked af det.
Ved min eks ikke er værd at samle på, og alligevel kan jeg ikke give slip.
Det gør så ondt at vide, at han bevidst har behandlet mig så respektløst.
Og hvis nogen skulle være vred og blokere nogen, så var det mig og ikke ham.

Hvordan kommer jeg videre??

De bedste hilsner Helle

 

Kære Helle

Hvilket ulykkeligt dilemma du er havnet midt i, og lige nu er du selvfølgelig ramt af et kæmpe virvar af følelser og chok indeni. Det er godt, at du rækker ud efter hjælp og stiller spørgsmålstegn ved, hvordan du kommer videre, og hvordan du heler dig selv bedst muligt efter sådan en oplevelse.
Selvfølgelig er du ulykkelig og ked af det. Hvem ville ikke være det? Men du må ikke bebrejde dig selv noget. Som udgangspunkt stoler vi på, at andre mennesker vil os det godt og ikke lyver og bedrager os. Når de så gør det alligevel, må vi erkende, at det ikke er alle mennesker, man kan stole på af den ene og den anden årsag. Det vigtigste er, at du ved, at det ikke er i orden, den måde han har behandlet dig på.

Følelsesmæssig manipulation
Det lyder som om du er stødt ind i en vaskeægte skurk, som lader til at spille på flere heste ad gangen. Hvilket også forklarer hans ustabile opførsel overfor dig. Selvfølgelig gemmer der sig nogle årsager til hans adfærd, men du skal være bevidst om, at han formentlig benytter sig af følelsesmæssig manipulation og desuden uden hensynstagen til, hvor ondt han gør andre mennesker. Det er rigtig skidt, da det kunne tyde på, at han mangler empati og selvrefleksion. Den type mand kan det være svært at få et trygt og ligeværdigt forhold sammen med.

Kærlighed eller ulykkelighed
Derfor tror jeg heller ikke, at du får ham til at erkende eller bekende sine fejl. Han synes helt sikkert, at du er en skøn kvinde, det er jeg slet ikke i tvivl om, men han er desværre mere styret af sig selv og sine egne behov. Måske er hans mønster, at han har brug for at føle sig stærk, attraktiv og selvsikker og mærker dette tydeligst, når du er ulykkelig forelsket i ham, beundrer ham og overgiver dig til ham. Så snart forholdet normaliserer sig, eller du begynder at stille krav til ham, vil han formentlig få trangen til sin frihed igen, blive kold og vende tilbage i den anden kvindes favn, som også står og venter ulykkeligt på ham. På denne måde ligger magtforholdet 100 procent hos ham hele tiden samtidig med, at du mister dig selv, hvilken i virkeligheden er den allerstørste smerte.

Få din styrke tilbage
Som du kan læse, er jeg meget direkte overfor dig, men sommetider er et kærligt spark det mest kærlige, man kan give et andet menneske. Dit spørgsmål til mig er, hvordan du kommer videre og skriver: ”Jeg prøvede at kontakte min eks, men han blev vred og har blokeret mig fra alt, så jeg kan ikke komme i kontakt med ham.” Jeg synes, du skal gøre lige præcis det, som du selv mener, du burde gøre. Når han kontakter dig igen, hvilket han formentlig gør på et eller andet tidspunkt, så bliver DU vred og blokerer ham fra ALT, så han ikke kan komme i kontakt med DIG. Det tror jeg vil give dig noget af din styrke og selvagtelse tilbage igen. Jeg ved godt, at du er meget ulykkelig lige nu og måske vil have mest lyst til at tilgive ham, men du skal nok gøre dig nogle overvejelser, hvor vidt du vil byde dig selv endnu rundtur i karrusellen.

Hvordan kommer du videre
Du spørger mig, hvordan du kommer du videre? Den bedste metode, jeg kender, er, at gå med det, der er, slippe modstanden og acceptere de sårede følelser, sorgen, chokket og svigtet, som du føler lige nu. Græd så meget du kan, gå ned til vandet og råb ud over det hele, slå ned i en hovedpude eller ræk ud efter dem, der elsker dig og tal med dine veninder dag og nat. Hvad der passer bedst til dig som menneske. Det vigtigste er, at give dig selv støtte, omsorg og kærlighed og mærke det hele, så smerten kan få lov at passere. Det tror jeg vil hjælpe dig videre, og jeg er sikker på, at du en dag vil se tilbage på det med tilgivelse og ”godt jeg kom ud af det.” Desuden har jeg også lavet en god lille skriveøvelse til dig, som kan give dig klarhed og bevidsthed omkring, hvad du ønsker dig fremover.

Klarheds-øvelse
Du skal bruge tre stykker papir. Det ene stykke papir skriver du alle de negative ting ned, din eks har sagt eller gjort. Eksempelvis: X blev sur og sagde, at vi kun kunne være venner på den betingelse, at han ikke hele tiden skulle stå til ansvar og forklare hvorfor han havde droppet mig.
På det andet stykke papir skriver du ned alle de konsekvenser, det har haft for dig. Eksempelvis: Jeg bliver knust og mister mit selvværd, når X dropper mig fra den ene dag til den anden.
På det tredje stykke papir skriver du alle de positive ting ned, der er sket, når du er kommet videre fra dit forhold med din eks. Eksempelvis: Jeg elsker mig selv og behandler mig selv, som én, der bliver elsket dybt.

Husk at ingen har magt over dig. Du er magten i dit eget liv.

Mange kærlige hilsner Vickie

Søg

Seneste indlæg fra brevkassen

Min kæreste er i tvivl om forholdet

  Kære Vickie Jeg er en kvinde på 29. Jeg skriver til dig fordi min kæreste gennem otte år er kommet i tvivl om sine følelser for mig. Vi har boet sammen i flere år, og tvivlen har for alvor meldt sig på banen nu hvor vi står overfor den skelsættende beslutning om hvorvidt vi

LÆS MERE
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.