De 5 kærlighedssprog

Kender du de 5 kærlighedssprog?

De er en virkelig stor hjælp til parforholdet – faktisk burde man spørge sin mulige kæreste næsten ved første date, hvilken måde de føler sig elsket på, fordi vi kunne vise vores kærlighed og tage kærlighed ind meget bedre, hvis vi kendte hinandens kærlighedssprog. Og vi ville være meget mere bevidste om hvorfor vi tit “taler” forbi hinanden. 

De 5 Kærlighedssprog er skrevet og udviklet af Gary Chapman og ifølge ham, har vi alle ét sprog som vores primære sprog, altså det vi forstår bedst og føler os mest hjemme i. Mange par sidder netop med den problematik, når de kommer hos mig. De er kede af det og føler sig ikke elsket af partneren. Når jeg så spørger ind til det, opdager de rent faktisk, at kærligheden bliver givet men bare på anden måde end den måde de selv giver kærlighed på. Vi giver nemlig den form for kærlighed, vi gerne selv vil modtage.

For eksempel er mit kærlighedssprog, at modtage gaver – særligt fordi min mor viste sin kærlighed gennem sin gavmildhed. Så blomster, gaver og noget der bliver givet mig, går rent ind hos mig. Og min daværende kærestes sprog var derimod at gøre tjenester og det blev jeg virkelig også glad for, men det var ikke noget jeg modtog som en kærlighedserklæring. Han derimod følte sig ikke elsket af mig fordi mit primære sprog ikke er at gøre tjenester. 

Jeg giver gaver og roser/anerkender meget (som er mit næste sprog på listen) men tjenester for mig er noget praktisk og ikke en kærlighedserklæring. Så på denne måde kan vi elske “forbi” hinanden og begge føle os uopfyldt

Så hvad er dit kærlighedssprog og hvad er din partners? Til hjælp er her Chapmans fem kærlighedssprog:

Anerkendende ord (ros, støtte, verbale anerkendelser etc.) 

Tid til hinanden (snakke, gå ture, spille et spil, tage på udflugter etc.) 

At modtage gaver (ting, blomster, breve, smsér etc.) 

Tjenester (støvsuge, hente og bringe, hænge noget op, lave mad, overraske etc) 

Fysisk berøring (kram, kys, strejf, sex, massage, hånd i hånd etc.)

 

"Efter 37 års ægteskab har Vickie lært os at tale ”Kærlighedens sprog” .Som så mange andre mænd havde også min mand utrolig svært ved at sætte ord på sine følelser, og det har været et evigt tilbagevendende problem for os begge to. Til tider har bølgerne gået højt uden at vi fandt nogen løsning på problemet. Vi var kun enige om en ting: at det var et problem for os begge! Vi har både været til fællesterapi og jeg har været alene til terapi hos Vickie. Og da jeg første gang blev præsenteret for ”Kærlighedens sprog” af Vickie, så var jeg med det samme klar over, at løsningen på vores problem endelig var fundet.Da jeg fortalte min mand, at han i al fremtid måtte slippe for at blive afkrævet at tale om følelser med mig, så blev han så lettet, at jeg bogstavelig talt kunne se ham vokse 10 cm! Og de næste 14 dage fløjtede og sang han hver dag, og alene det var næsten en kærligheds gave. Sjældent har jeg set min mand så glad. Nu har vi begge været til afsluttende undervisning i ”Kærlighedens sprog” hos Vickie – vi arbejder selv videre med tingene – og vi regner med, at vi har mange dejlige år foran os". 

“Vickie gennemgik de 5 kærlighedssprog som vi ikke kendte til på forhånd, men som klart burde være noget alle mennesker havde kendskab til og som handler om hvordan man giver og modtager kærlighed.Vi har efterfølgende brugt meget tid på at tale sammen om dette, men også på at fortælle alle omkring os at det her kærlighedssprogs- værktøj virkelig bare er den vildeste øjenåbner – i hvert fald for os”.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.