Young woman looking away in thought on bed with hand under chin, portrait

Jeg har følelser for min bedste veninde

Kære Vickie

Jeg skriver til dig, fordi jeg længe har følt, at jeg bare må ud med dette til nogen. Jeg har de her følelser, som jeg bare ikke kan ignorere længere, men det er svært, åh så svært at finde rundt i dem.

Jeg har længe haft de her følelser for min bedste veninde, men hvordan jeg skal tage skridtet og fortælle hende det, det ved jeg slet ikke… hvad hvis hun slet ikke føler det samme som mig? Kan vores venskab fortsætte efter sådan en erklæring? Jeg vil jo ikke miste hende.Vi går på samme studie, og hver gang jeg ser hende, er det som om, jeg får en mavepuster eller at min mave bliver fyldt med tusindvis af sprudlende sommerfugle.

Mit andet problem er, at det er første gang, at jeg har følt sådan for en anden kvinde. Jeg har før datet mænd, men der har bare aldrig rigtig været nogen gnister. Selvfølgelig er det ikke unormalt at have følelser for en kvinde, men hvordan skal jeg takle det i forhold til familie og venner? Mine forældre er ret kristne, og jeg tror ikke, de bliver særligt glade for, at jeg har følelser for en kvinde…

Er jeg lesbisk? Når jeg har følelser for en kvinde? For har da også haft følelser for mænd, men dog ikke i denne grad. Jeg håber virkelig, at du kan hjælpe mig på vej, for jeg føler ikke, at jeg kan snakke med nogen om det her og vil bare så gerne ud med det.

Vh. Anna 19 år

 

Kære Anna

Flot at du skriver til mig og tør åbne for de følelser, du går og tumler med lige nu. Jeg forstår virkelig godt, at du er i vildrede omkring det hele. Du skriver blandt andet, at dine forældre er kristne og derfor er bange for, at de ikke vil modtage det positivt, hvis du nærer følelser for en pige. Til det vil jeg sige, at når man går fra barn til en ung kvinde, er det naturligt at mærke en masse følelser og lyster, som kan stritte i alle retninger og kan være ret uforudsigelige. Jeg tænker, at det er livet, der vil have os til at mærke en masse kontraster, så vi kan finde ud af, hvem vi er.

Forældrevilkår

Derfor vil jeg også råde dig til at være modig, og turde være den, du er, og jeg håber på, at dine forældre vil elske dig uanset hvad, også selvom du måske er lesbisk og vil udfordre dem i deres trossystem. Det er vigtigt at forstå, at lige meget, hvordan vi vender og drejer det, er et af de vigtigste formål i livet at falde i hak med sig selv. Du vil altid udfordre dine forældre, om ikke med det, så med så mange andre ting. Det er nærmest grundvilkåret for forældre til et ungt menneske. Lad os sige, at du finder ud af, at du er lesbisk, så giv dine forældre en chance til at lade det synke ind. Også selvom de kommer med en uheldig reaktion første gang. Det er menneskeligt at fejle. Også som forældre.

Følelsesmæssig og seksuel tiltrækning

Som du selv rigtigt er inde på, er det normalt at have følelser for en af samme køn, og især når man er ung. Der er koblet ekstra mange nysgerrige knapper på i din alder, hvilket kan betyde, at det kan være rigtig svært at adskille det ene fra det andet. På en lang række områder hører det også med at være eksperimenterende, når alt er første gang, og du skal finde ud af, hvad du egentlig kan lide. Du kan have de samme følelser, uanset om du er til piger eller drenge. At være homoseksuel betyder, at du føler dig følelsesmæssigt og seksuelt tiltrukket af en af samme køn som dig selv. Men du kan også være forelsket i en pige, have lyst til at prøve og kysse eller fantasere om at have sex med en pige uden at være lesbisk. Nogen mennesker er entydige i deres seksualitet et helt liv igennem og andre kan sagtens skifte mellem at være forelsket i en mand eller en kvinde.

Skal, skal ikke?

Med hensyn til om du skal fortælle din veninde, at du nærer følelser for hende, tror jeg faktisk mest, jeg vil råde dig til at se, om det ikke er noget, der udfolder sig helt naturligt. Måske kan du komme med små hints uden at være direkte. Det er ikke sikkert, at hun har det på samme måde som dig, og så kan det godt være meget intimiderende, at sige det så direkte, og jeg kan være bange for, at du skræmmer hende væk. Generelt kan veninder både være meget åbne og frigjorte overfor hinanden. Nogen har meget tætte relationer, hvor det vil være helt naturligt, at sige pæne ting til hinanden eller lægge en hånd på en skulder. I andre relationer er distancen større, og derfor må du prøve dig lidt frem. Men at balancere mellem nogle små tilnærmelser og ikke overskride din venindes grænser er en hårfin balance.

Jeg vil derfor sige det samme, som hvis det var en fyr, du nærede følelser for. Læg mærke til om der er ekstra meget øjenkontakt, om hun flirter tilbage med dig, om hun danser på en særlig måde sammen med dig til festerne, og om der opstår nogle situationer, som kan indikere noget mere end bare venindeskab. Så ville det være oplagt, at tage hul på en åben snak med hende. Lad tiden folde svarene ud. Hvorvidt du er lesbisk eller ej finder du ud af med tiden. Hav tillid til, at der sker det, der skal ske.Alt det bedste til dig.

Kærlig hilsen Vickie

 

Søg

Seneste indlæg fra brevkassen

Min kæreste er i tvivl om forholdet

  Kære Vickie Jeg er en kvinde på 29. Jeg skriver til dig fordi min kæreste gennem otte år er kommet i tvivl om sine følelser for mig. Vi har boet sammen i flere år, og tvivlen har for alvor meldt sig på banen nu hvor vi står overfor den skelsættende beslutning om hvorvidt vi

LÆS MERE
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.