Forbudt kærlighed

Den forbudt forelskede

Kære Vickie

Mit problem er, at jeg er 32 år og har forelsket mig dybt i en ung kvinde på 17 år, som er elev på en skole, hvor jeg arbejder som lærer.
Med til historien hører det, at jeg, selvom jeg har været forelsket nogle få gange i mit liv, aldrig har været i et forhold og derfor på trods af aldersforskellen på mange måder nok er lige så uerfaren som den unge kvinde, jeg nu føler noget særligt for.
Jeg har i professionel sammenhæng snakket en del med hende, og jeg må sige, at det blot har forstærket mine følelser for hende. Der er således ikke tale om en tilfældig fysisk lyst fra min side. Hun er et menneske, hvis personlige kvaliteter, interesser og evner, jeg værdsætter og elsker meget højt. Hvis man kan tale om noget sådant som en “soulmate”, så er det det, jeg føler, hun er for mig.
Jeg har en fornemmelse af, at interessen/følelsen måske er gensidig.
Men de ydre omstændigheder gør det meget svært/umuligt at tale åbent om det.
Selvom jeg er klar over med mig selv, at det jeg føler for hende er noget helt igennem godt og smukt (som der er alt for lidt af i verden), så er jeg bange for at skade hende, hvis jeg siger til hende, hvad jeg føler for hende. 
Når man er 17 går man meget op i, hvad de andre tænker. Jeg vil ikke risikere at ødelægge noget for hende eller gøre hende ulykkelig. For mit eget vedkommende ved jeg, at jeg, hvis jeg kommunikerer mine følelser åbent, i værste fald kan miste mit job, som jeg er glad for.
De følelser, jeg har for den unge kvinde, vil dog ikke gå over fra den ene dag til den anden (hvis nogensinde). Hun er noget særligt. Om ikke så længe går hun ud af skolen, og jeg kan ikke lade være med at håbe, at jeg måske så i det mindste ligeud kunne sige til hende, hvad jeg føler for hende – uden at skade hende. Da jeg var i hendes alder var jeg forelsket i en kvinde, der var ti år ældre end mig, men jeg fik aldrig sagt det, og det har jeg fortrudt bitterligt lige siden. Er det mig, der bare er for langt ude? Hvad kan/skal jeg gøre? Jeg håber, du kan hjælpe.

Den forbudt forelskede

Kære den forbudt forelskede

Der er meget stor forskel på om man er 17 år eller 32 år. Men når det er sagt, så er det ikke den første kærlighedshistorie med så stor aldersforskel. Så jeg synes ikke, at du er langt ude. Du skal blot være lidt på forkant med situationen, og det lyder du til at være bevidst om. Dels fordi du skriver reflekterende om din problematik, og dels fordi du på ingen måder ønsker at skade hende. Så langt så godt. Jeg synes du skal gå lidt gelinde til værks, forstået på den måde, at jeg ville forsøge at grave lidt dybere i, om hun har de samme følelser for dig. Jeg tænker, at der må være nogle tegn, der ansporer om hun er interesseret. Men jeg ville først tage et indledende initiativ, når hun er færdig med eksamen og gået ud af skolen.  Og så kan I tage den derfra til den tid, og du har ikke risiko for at miste dit job.

Jeg er af den generelle overbevisning, at vi skal turde gøre os sårbare og fortælle om vores følelser. Det vokser vi af som mennesker, også selvom vi bliver afvist. Og hvis du vælger, at fortælle om dine følelser på en kærlig og fin måde, er du både i harmoni med dig selv og tro mod dig selv. Jeg havde selv lignende oplevelse som ung, hvor en lærer fortalte om sine følelser for mig. Jeg var i tyverne og han var sidst i 40´ene. Jeg synes det var lidt pinligt, men tog det alligevel som en kæmpe kompliment. Og det blev sagt på en meget smuk, fin og respektfuld måde. Jeg husker det stadigvæk som et smukt minde.

Hvis det ender med at blive jer to, ville jeg sørge for at få en god dialog og relation til hendes forældre, så hendes forældre kan føle sig trygge ved, at deres datter har en kæreste, der er en del ældre end hende selv. Men mærk efter og gør hvad der er mest hensigtsmæssigt for alle parter. Hvis det skulle være tilfældet at følelserne ikke er gengældt, er det vigtigt at du respekterer det og går videre på din vej. Men stolt over at du turde satse og turde være sårbar og ærlig.

Kærligst Vickie

En tanke med på vejen:

Jeg kan se gaven i alle oplevelser, og jeg uddrager det, jeg kan lære, af alle relationer og situationer. Som en dykker, der finder en smuk perle, værdsætter jeg mit livs læreprocesser.

 

Søg

Seneste indlæg fra brevkassen

Min kæreste er i tvivl om forholdet

  Kære Vickie Jeg er en kvinde på 29. Jeg skriver til dig fordi min kæreste gennem otte år er kommet i tvivl om sine følelser for mig. Vi har boet sammen i flere år, og tvivlen har for alvor meldt sig på banen nu hvor vi står overfor den skelsættende beslutning om hvorvidt vi

LÆS MERE
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.