hvordan giver jeg slip

Jeg elsker en mand der ikke gengælder min kærlighed

Hej Vickie

Jeg elsker en mand der ikke gengælder min kærlighed. Vi har igennem mange år haft et enestående seksuelt forhold og betragtede hinanden som soulmates undervejs.

Han har været i et kompliceret forhold som han nu er kommet forsigtigt ud af, men det har ikke gjort nogen forskel i forhold til ham og mig. Jeg forventede vi skulle være et, men han afviser mig helt og holdent nu.

Jeg elsker alt hvad han står for og bidrager med når vi ses (har ikke set ham siden juli måned). Han går i panik ved kontakt og har ikke talt med ham i lang tid.

Svaret er åbenlyst, men må dog høre det fra dig …

Jeg vil i virkeligheden bare gerne vide hvordan jeg giver slip på den mand jeg elsker. Hvordan gør jeg det når mit hjerte siger, at det er ham jeg skal være sammen med?

Kærligst Heidi

 

Kære Heidi

Det her er et virkelig et stort spørgsmål, du stiller mig, fordi jeg ved, hvor svært det er at give slip i et menneske man elsker.

Det overrasker mig ikke, at du nævner, at han er din sjæleven, for det er som regel nogle af de mennesker, vi lærer allermest af om os selv. Det kan du måske ikke se lige nu, men det kommer.

Jeg vil komme med mine egne personlige bud på, hvad der virkelig har gjort en kæmpe forskel og har virket for mig og også hvordan jeg har hjulpet andre mennesker igennem deres proces.

Først vil jeg sige, at det gør jo altid ondt, når vi forelsker os i et menneske, som virker som det perfekte match, men senere hen viser sig ikke at være helt gensidigt af flere forskellige grunde.

Det der kan være den helt store faldgrube og være en kæmpe frustration i det her er, at vi rigtig ofte bevæger os over på den andens banehalvdel og forsøger at forstå og regne ud, hvorfor han handler som han gør og hvorfor han har det problem han har og hvis bare han får styr på sit problem, så vil han snart være klar til mig.

Og her mister vi ofte os selv og fornemmelsen af, hvad der egentlig er okay, og hvad vi selv stiller af krav til et ligeværdigt forhold, og hvad der i det hele taget er hans og hvad der er vores følelser i alt det her.

 

Spejlet

Det hjælper altid mig at se situationen eller smerten som et spejl.

F.eks. hvad er det han viser mig om mig selv? Er jeg selv sådan en der enten afviser andre og/eller er bange for at gå 100 % ind i et forhold. Eller går jeg selv i panik, når nogen kommer for tæt på? Er jeg bange for intimitet og nærvær?

Det kan også være, at du skal begynde at elske dig selv 100 % ved at sige fra overfor én der ikke vil dig 100 %. Du har måske et sår fra barndommen, hvor den ene forældre svigtede dig eller sårede dig og derfor skal du nu til at elske dig selv som den vigtigste person i dit liv. Eller måske du er én, der knokler for kærlighed faktisk så meget, at du skræmmer væk og selv sidder tilbage helt fortabt?

Lav en selvransagelse på dette uden bebrejdelse men blot som en læringszone, hvorfra du kan blive klogere på dig selv og heale den del af dig.

 

Afhængighed

Så skal du kigge på, om du kan være i et slags afhængighedsforhold til en mand, der ikke gengælder din kærlighed. Og når jeg nævner afhængighed, er det fordi han måske er blevet et styrende omdrejningspunkt for dit liv, hvor de korte møder giver dig eller har givet dig et ”fix”, og resten af tiden har du ventet og lidt. Og det er selvsagt ikke sundt for dig.

Måske fungerer dit liv ellers fint, men der er ingen tvivl om, at det er meget vigtigt, at du erkender overfor dig selv om der er tale om en afhængighed.

Du kan nemlig aldrig 100 % regne med andre uanset hvad. Vi skal gøre os fri af den tanke, at andre skal opfylde vores behov og bare nyde, hvis vi er så heldige at andre opfylder det, når de har lyst.

Så det er et rimeligt heftigt værktøj, forstået på den måde, at hvis du kan give slip i at andre skal elske dig, nære dig, opmuntre dig, bekræfte dig osv., og starte den proces med at give dig selv det, du har brug for, så vil du langsomt begynde at blomstre op igen og øge dit selvværd markant.

Hvis du finder ud af at det er den erkendelse du har brug for, for at give slip i ham, vil du langsomt begynde at forstå mekanismen i at du skal fylde dig selv op, med det du har brug for.

 

Se virkeligheden som den er

Den tredje ting, som er utrolig effektivt og meget vigtigt, er at du forholder dig fuldstændig til det, der er faktum.

Og det er, som du beskriver det:

At han var i et kompliceret forhold, da du indledte et forhold til ham.

At han Ikke valgte dig, da han blev fri.

At han afviser dig helt og holdent nu.

At han går i panik ved kontakt fra dig.

 

Hvis du på nogen måder skal kunne give slip, må du forholde dig til den handling og virkelighed, der bliver dig vist.

Får du kærlighed? bliver du løftet og føler du dig, som det mest betydningsfulde væsen i hans liv?

(Det er jo sådan kærlighed er)

Eller er du ulykkelig og føler dig uelsket og i en venteposition?

Det er to vidt forskellige virkeligheder.

Healingen for dig vil være, at du sidder med lukkede øjne og mediterer og bare mærker al den sorg og smerte du føler. Græd, hvis det er det, du har brug for. Men vær nærværende med det der er og accepter fuldkommen din smerte. Giv det fuld accept og døm ikke dig selv.

Det lyder måske vildt, at du skal acceptere noget, du ikke har lyst til at acceptere, men det er faktisk enormt healende.

 

Selvkærlighed

Jeg synes alle rådene er lige vigtige, men jeg vil alligevel fremhæve dette her som det allermest betydningsfulde i min egen proces, og ligeledes hvad jeg har set hos andre.

Og det er selvkærligheden.

For mig er det en kæmpe stor hjælp, hvis jeg visualiserer ”min indre pige” og omfavner hende og trøster hende og giver hende ALT det jeg har brug for af kærlighed og omsorg, når jeg er ked af det. Og måden det foregår på er via en indre dialog. Det virker måske en smule abstrakt men kun indtil du har prøvet det nogle gange.

Eksempel:

”jeg elsker dig og jeg skal nok passe på dig, det er okay at du er ked af det lige nu” og så sidder jeg med min egen lille pige på skødet og trøster hende, som den voksne person, jeg er nu”.

Det er så magisk og givende, når jeg gør dette. Energien vender fuldstændig.

Håber det giver mening for dig.

 

Dine tanker

Så er der til sidst dine tanker.

Næste gang du falder ned i hullet og føler du ligger og roder rundt i al din smerte, så observer hvad det er du tænker.

De tanker du tænker, giver dig nemlig efterfølgende en smerte.

Her skal du næste gang stoppe dig selv i tankerækken og begynde at erstatte dem med din selvkærlige og omsorgsfulde dialog, som vil løfte dig ud af det lidelsesfulde igen.

Husk på, at de gentagne tanker, vi tænker, ofte er vanetænkning. Du skal styre dine tanker og ikke omvendt. Det er faktisk det, vi oprindeligt skal bruge vores sind til.

Så iagttag dine tanker, identificer dem og begynd stille og roligt at ændre dem, og efterhånden som du ser hvor drænende, de er for dig, vil du lære at forstå, hvordan du kan ændre dine følelser til bedre følelser.

 

Så for lige at samle op på, hvad du skal gøre for at give slip:

Kig på, hvad spejler han i dig?

Se virkeligheden som den er.

Giv dig selv masser af kærlighed og omsorg.

Identificer dine negative tanker og ændr dem til selvstøttende tanker.

 

Jeg håber virkelig, at du kan bruge det her svar til noget, ellers må du skrive til mig igen.

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Kærligst Vickie

 

 

 

 

Søg

Seneste indlæg fra brevkassen

Min kæreste er i tvivl om forholdet

  Kære Vickie Jeg er en kvinde på 29. Jeg skriver til dig fordi min kæreste gennem otte år er kommet i tvivl om sine følelser for mig. Vi har boet sammen i flere år, og tvivlen har for alvor meldt sig på banen nu hvor vi står overfor den skelsættende beslutning om hvorvidt vi

LÆS MERE
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.