INDIVIDUEL TERAPI

I den individuelle samtale fokuserer vi på din nuværende tilstand – dine følelser samt de historier og overbevisninger, der bidrager til at forme de udfordringer, du oplever. At opnå indsigt og bevidsthed om disse elementer er afgørende for at klarlægge den proces, der er nødvendig for, at du kan gennemgå forandringer og handle på helt nye måder.

Hvordan foregår den individuelle terapi?

Formen af sessionerne veksler mellem løsningsfokuserede samtaler og terapeutiske tilgange. Hver session er desuden rig på konkrete værktøjer, metoder og øvelser, der direkte sigter mod at give dig mulighed for at øve dig derhjemme og hurtigt opleve positive forandringer. Da terapi er en proces, er det ikke ualmindeligt med et længere forløb, typisk mellem 3-5 sessioner. Dette skyldes både behovet for at dykke dybere ned i problematikken og den nødvendige tid til at integrere nye vaner og ændringer i din livsstil.

Mellem sessionerne vil der næsten altid være øvelser eller andre “hjemmeopgaver” designet til at styrke de terapeutiske fremskridt.

Bemærk: Inden du møder op, er det vigtigt, at du har overvejet dine forventninger og hvad du håber at opnå gennem terapien. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale – det er helt gratis.

Henvendelsesårsager kan være:

Selvværdsproblemer: Selvværdsproblemer kan omfatte en række udfordringer, såsom lavt selvværd, manglende tro på egne evner, og selvdestruktive tanker. Terapi kan være gavnlig for at udforske og forstå de underliggende årsager til selvværdsproblemer og hjælpe med at udvikle sunde strategier til at forbedre selvtilliden og selvværdet.

Uhensigtsmæssige mønstre: Uhensigtsmæssige mønstre kan manifestere sig i gentagende adfærd, der skaber vanskeligheder i personlige eller professionelle relationer. Terapi kan hjælpe med at identificere disse mønstre, forstå deres oprindelse og arbejde mod at implementere mere hensigtsmæssige og konstruktive handlingsmønstre.

Jalousi/utroskab og destruktiv adfærd: Jalousi og utroskab kan skabe alvorlige udfordringer i relationer. Terapi giver et rum for at udforske de underliggende årsager til disse følelser og adfærd, forbedre kommunikationen mellem parterne og arbejde mod at etablere tillid og sundheden i forholdet.

Kærlighedssorger: Tab af kærlighed, uanset om det er gennem skilsmisse, brud eller dødsfald, kan være overvældende. Terapi kan støtte i bearbejdningen af sorgen, håndtering af tabet og genopbygningen af ens liv og relationer efter kærlighedssorger.

Behandling af traumer: Traumatiske oplevelser kan have dybtgående indvirkninger på en persons mentale og emotionelle velvære. Terapi tilbyder en struktureret tilgang til at behandle og integrere traumatiske oplevelser, fremme heling og genoprette en følelse af kontrol og stabilitet i livet.

Eksempler på spørgsmål:

 • Hvordan øger jeg mit selvværd?
  At arbejde på at øge selvværd indebærer ofte en selvrefleksion over ens egne styrker og succeser samt forståelse af de negative selvopfattelser. Terapi kan hjælpe med at identificere og udfordre disse negative tanker, styrke selvaccept og skabe positive handlingsmønstre.
 • Hvordan bryder jeg mit mønster?
  At bryde uhensigtsmæssige adfærdsmønstre kræver bevidsthed om dem. Terapi giver en platform for at identificere disse mønstre, forstå deres årsager og arbejde hen imod ændringer ved at udvikle nye og mere hensigtsmæssige handlingsmønstre.
 • Hvad er jeg bange for, siden jeg ikke tør gøre det, jeg ønsker?
  Denne type spørgsmål kan hjælpe med at udforske og identificere underliggende frygt eller usikkerheder, der hindrer en person i at forfølge deres ønsker. Terapi kan være et rum til at arbejde med disse følelser, udfordre dem og finde måder at overvinde dem på.
 • Er jeg der i mit liv lige nu, hvor jeg ønsker at være?
  Dette spørgsmål inviterer til selvrefleksion om ens nuværende livssituation og om man er tilfreds eller ønsker ændringer. Terapi kan hjælpe med at udforske ens mål, værdier og identificere skridt mod at opnå det ønskede liv.
 • Hvorledes etablerer jeg et parforhold?
  Dette spørgsmål åbner for udforskning af, hvordan man skaber og opretholder et sundt og tilfredsstillende parforhold. Terapi kan give værktøjer til at forbedre kommunikation, håndtere konflikter og opbygge forbindelsen mellem partnere.
 • Hvorfor er det så svært for mig at være i mit eksisterende parforhold?
  Dette spørgsmål undersøger de specifikke udfordringer, en person oplever i deres nuværende parforhold. Terapi kan hjælpe med at identificere underliggende problemer, forbedre kommunikationen og styrke forholdet.
 • Hvad er det som altid går galt?
  Dette spørgsmål peger på gentagne negative mønstre eller udfordringer. Terapi kan hjælpe med at identificere årsagerne til gentagne problemer, skabe bevidsthed om dem og arbejde mod at implementere positive ændringer for at bryde den negative cyklus.

Afholdelse af sessionerne

Sessionerne foregår på Stensebyvejen 22, 3730 Nexø.

Det er muligt at afholde sessionerne via telefon eller Skype. 

Jeg har som parterapeut fuldstændig tavshedspligt.

Referencer

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.