De 5 kærlighedssprog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Vickie gennemgik de 5 kærlighedssprog som vi ikke kendte til på forhånd, men som klart burde være noget alle mennesker havde kendskab til og som handler om hvordan man giver og modtager kærlighed.Vi har efterfølgende brugt meget tid på at tale sammen om dette, men også på at fortælle alle omkring os at det her kærlighedssprogs- værktøj virkelig bare er den vildeste øjenåbner – i hvert fald for os”.

Jeanett & Flemming 37 og 38 år

 

Kender du de 5 kærlighedssprog?

De er en virkelig stor hjælp til parforholdet – faktisk burde man spørge sin mulige kæreste næsten ved første date, hvilken måde de føler sig elsket på, fordi vi kunne vise vores kærlighed og tage kærlighed ind meget bedre, hvis vi kendte hinandens kærlighedssprog. Og vi ville være meget mere bevidste om hvorfor vi tit “taler” forbi hinanden.

De 5 Kærlighedssprog er skrevet og udviklet af Gary Chapman og ifølge ham, har vi alle ét sprog som vores primære sprog, altså det vi forstår bedst og føler os mest hjemme i.

Mange par sidder netop med den problematik, når de kommer hos mig. De er kede af det og føler sig ikke elsket af partneren. Når jeg så spørger ind til det, opdager de rent faktisk, at kærligheden bliver givet men bare på anden måde end den måde de selv giver kærlighed på.  Vi giver nemlig den form for kærlighed, vi gerne selv vil modtage.

For eksempel er mit kærlighedssprog, at modtage gaver – særligt fordi min mor viste sin kærlighed gennem sin gavmildhed. Så blomster, gaver og noget der bliver givet mig, går rent ind hos mig.

Og min daværende kærestes sprog var derimod at gøre tjenester og det blev jeg virkelig også glad for, men det var ikke noget jeg modtog som en kærlighedserklæring.

Han derimod følte sig ikke elsket af mig fordi mit primære sprog ikke er at gøre tjenester. Jeg giver gaver og roser/anerkender meget (som er mit næste sprog på listen) men tjenester for mig er noget praktisk og ikke en kærlighedserklæring.

Så på denne måde kan vi elske “forbi” hinanden og begge føle os uopfyldte.

 

Så hvad er dit kærlighedssprog og hvad er din partners? Til hjælp er her Chapmans fem kærlighedssprog:

  1. Anerkendende ord (ros, støtte, verbale anerkendelser etc.)

  2. Tid til hinanden (snakke, gå ture, spille et spil, tage på udflugter etc.)

  3. At modtage gaver (ting, blomster, breve, smsér etc.)

  4. Tjenester (støvsuge, hente og bringe, hænge noget op, lave mad, overraske etc)

  5. Fysisk berøring (kram, kys, strejf, sex, massage, hånd i hånd etc.)

 

Få dem her i en meget smuk printudgave: Kærlighedens fem sprog