Kan jeg vinde ham tilbage?

Kære Vickie

Jeg er en pige i starten af tyverne, og min ekskæreste sluttede det mellem os i et skænderi for fire uger siden. Han var fyldt op af diskussioner og siger, at han ikke tror på det mere. Han siger, at der er masser af følelser, men ikke tror på at det bliver anderledes. Jeg har tigget og bedt ham om at komme tilbage, og for mig har det været et kæmpe wakeup call.

Jeg var forbi ham forleden dag med nogle ting, jeg lånte til en skitur og spurgte, om han ikke ville med i biografen om 14 dage. Hans svar var, at han gerne ville drikke en kop kaffe, men ikke ville med i biografen, da det er for “dateagtigt”. Han krammede mig flere gange, og jeg fik på mit initiativ flere små kys. Jeg spurgte ham, om jeg skulle lade være med at ringe, han svarede, at det måtte jeg gerne.

Jeg savner ham så forfærdeligt, og min fornemmelse siger mig, at han trods alt ikke er helt færdig, selvom det er, hvad han fortæller. Vi har begge været alene i flere år, og han er mest alene i sin lejlighed.

Er der mon noget håb for at vinde ham tilbage?

Hilsen M

Kære M

Åh, den der følelse! Jeg husker den så tydeligt, da jeg var ung. Mit hjerte har også været knust adskillige gange, og på en eller anden måde er følelserne så uendeligt altopslugende, når man er ung. Ikke at de ikke kan være det, når man bliver ældre, men de første erfaringer med et knust hjerte er ret voldsomme. Der er ikke så meget at sige til det andet end, at det skal gennemleves, selvom det gør ondt, og du kommer heldigvis igennem det, det lover jeg dig, kære M. Det er måske en ringe trøst lige nu, men hvis din ekskæreste siger nej til den negative spiral, jeres forhold har udviklet sig til, kan det sagtens være godt for dig også. For sommetider kan vi ikke altid se, hvad der er godt for os, når vi står midt i det dårlige. Og bagefter, når det hele er kommet lidt på afstand, står det mere klart, hvorfor man måske alligevel ikke passede helt så godt sammen, som man ønskede eller håbede på.

Du har lært noget

Om ikke andet tænker jeg, at din ekskæreste har lært dig noget meget vigtigt uanset hvad. Han er en type, der ikke vil diskutere, og han har sagt fra. Du har gjort dig den erfaring, at nogle mennesker ikke kan lide at diskutere…. for meget. Så kan det sagtens være, at han har en lav tolerance overfor diskussioner, og I på denne måde ikke passer sammen. Og næste gang møder du måske en fyr, der godt kan tage nogle raske diskussioner, uden det betyder så meget. Her er vi heldigvis meget forskellige.
En anden meget vigtig vinkel er selvfølgelig, hvad jeres diskussioner handlede om, og hvordan I diskuterede, men da du ikke nævner noget konkret, kan jeg ikke komme med nogen nærmere input til selve jeres situation andet end blot at nævne, at enhver diskussion har en rod, og man kan lære at kommunikere på en mere konstruktiv måde, hvor begge parter bliver hørt og set.

Kan du vinde ham tilbage?

Dybest set er det et rigtig svært spørgsmål for mig at svare på, men der er altid en chance, men kun ved at du venter på, at han måske kommer tilbage af sig selv. Som du beskriver hans måde at agere på, tør jeg godt lægge hovedet på blokken og sige, at hvis du presser ham eller plager ham, vil han nok ikke komme tilbage. Derimod hvis du giver ham ro og plads til tænksomhed, vil der være en mulighed for, at han begynder at savne dig og komme tilbage til dig for at give forholdet endnu en chance.

Rent personligt og med al respekt for din hjertesorg synes jeg, du skal slå håret ud og begynde at danse lidt på bordene. Livet er alt for kort til lange endeløse diskussioner.

Jeg håber mit svar giver dig lidt ro og opmuntring.

De kærligste hilsner fra Vickie

 

Dette indlæg blev udgivet i Brevkasse, følelser, kærlighed, Kommunikation, krise, kvinder, Mænd, parforhold, parterapi, smerte og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.