Jeg har lyst til at udleve mine seksuelle fantasier

Kære Vickie

Jeg har fulgt med i din brevkasse og synes, du har interessante svar på de forskellige spørgsmål.
Jeg tænker på, om du måske kan hjælpe mig?
Jeg lever i et helt almindeligt ægteskab. Min mand og jeg har kendt hinanden i mange år, har to teenagebørn i huset, faste jobs og det hele kører på sin vis.
Men jeg er nok kørt lidt fast.
Jeg drømmer… drømmer om noget mere. Mere livsglæde, mere lir, mere af det hele, der må simpelthen være mere sjov i livet end det her. Samtidig skal siges, at jeg faktisk på mange områder er rigtig glad for min mand. Jeg ønsker egentlig ikke at bytte ham ud.

Men jeg savner noget. Vi har stadig et ok-fungerende traditionelt sexliv, men jeg keder mig. Jeg drømmer om noget andet. Ærlig talt, jeg drømmer om alt fra swingersexklubber, partnerbytte, udklædninger, rollespil og alt muligt og umuligt. Det der er min store udfordring er, at jeg ikke kan fortælle det til min mand. Jeg føler mig så forkert, og jeg kan simpelthen ikke bringe det i spil. Jeg kan ikke overskue de eventuelle konsekvenser, der opstår, hvis jeg bringer det i spil. Jeg er simpelthen bange for, at han ikke kan ha’ det og lukker af over for mig i stedet for. Jeg har næsten lyst til bare at have en affære. Ikke fordi jeg vil have en anden mand, men blot for at udleve min sexuelle fantasier. Kan du hjælpe?

De bedste hilsner
B.K

 

Kære B.K

Først og fremmest tak for din fine feedback.

Det er et rigtigt svært spørgsmål, du stiller mig. Netop fordi jeg kan sætte mig i ind begges situationer, men lad mig forsøge, om jeg kan svare på det.
Først vil jeg nævne, at mange rent faktisk falder for “affæremodellen”, når de enten keder sig, føler livet er gået i stå eller fantaserer om et mere spændende sexliv. Men det er langt mere respektfuldt og klogere at søge efter årsager og løsninger frem for at risikere et destruktivt drama. Mange mennesker har det på samme måde som dig, så det er bestemt en udfordring, der skal tages alvorligt.

Vores natur er foranderlig og nysgerrig, og derfor vil vi også helt naturligt føle frustration, hvis vi har uopfyldte og undertrykte behov indeni i os. Ligeledes gennemgår vi nogle livsfaser, der forandrer både vores værdier og os selv som mennesker. Summen af alt dette betyder, at vi begynder at stille nogle essentielle spørgsmål til vores liv og nemt kommer til at falde for fristelsen til at stå med den helt store kikkert fremme og spejde ud over horisonten efter noget mere spændende i sigte. Det er normalt, men også en udfordring, der inviterer dig og din mand til at kommunikere på et mere nært plan om de ting, I føler og tænker. For jeg tror faktisk, det handler mere om, at I ikke er så nære med hinanden længere. Og så handler det meget mere om at erkende det, og begynde at åbne sig for hinanden og turde være ærlige omkring, hvad der sker inde i jer, og hvad I savner.

Vores seksualitet

Men lad mig alligevel komme mere ind på sexdelen. Da jeg gik på Joan Ørtings sexologuddannelse, var vi over 40 elever og repræsenterede derfor en god sjat af mangfoldigheden af vores seksualitet. Og hvis vi tror, at vi ligner naboen eller veninden, kan vi godt tro om igen. Vi har så mange nuancerede former for lyst og nydelse, at du i hvert fald ikke behøver at føle dig forkert på den front. Men det der var mest tankevækkende var, hvor meget skam, skyldfølelse, præstationsangst og hemmeligheder vi har, når det drejer sig om vores seksualitet. Derfor byder vores seksualitet på mindst lige så stor personlig udvikling, som vores parforhold, børn og karriere gør. Med det i mente kan vores sexpræferencer desværre også ligge et godt stykke væk fra hinanden, selvom man kan opleve, at man passer godt på alle andre områder. Men det er jo aldrig til at vide, hvis man ikke har åbnet for de indre rum overfor hinanden meget længe eller nogensinde. Det kræver nemlig meget stor grad af seksuelt selvværd og mod at vise denne åbenhed og sårbarhed.

Sex, nærhed og intimitet 

Du har haft tanken om at være sammen med en anden mand som en løsning, hvilket sandsynligvis bare vil skabe endnu større følelsesmæssig afstand imellem jer. Men du kan heller ikke i længden ignorere, undertrykke eller udsætte de tanker og følelser og længsler, du har. Hvis du bliver ved med det, vokser det indvendigt og overleveres på andre uhensigtsmæssige måder. Og i værste fald bliver man offer for sine egne uudtrykte følelser og tanker. På denne måde er du medskaber til, at nærheden og intimiteten forsvinder. Og så er det, at man kan begynde at føle sig ensom og ulykkelig i sit ægteskab.
Derfor synes jeg faktisk, at du skal bringe det frem i lyset. Særligt fordi du ikke giver udtryk for en grundlæggende anderledes seksualitet, men mere fordi du længes efter, at der skal ske noget nyt og anderledes. Du har lyst til sex, og du har lyst til at prøve noget nyt, der kan tænde gnisten imellem jer igen. Det er jo dejligt, og det du nævner er bare fantasier og muligheder. Det er ikke engang sikkert, at det er noget, du vil blive ved med at have lyst til, hvis nærheden begynder at blomstre mellem jer igen.

Hvordan skal du sige det til din mand 

Men hvordan skal du sige det til din mand, hvis du vælger at gøre dette? Jeg kan fornemme, at du i hvert fald har en intention om, at du vil sige det på en hensigtsmæssig måde, så du ikke sårer ham. Så jeg vil forslå dig, at du siger til ham, at du godt kunne tænke dig noget frækt og anderledes. At du savner ham, og du gerne vil tættere på ham igen. Det allervigtigste er, at du ikke fremlægger det som et pres eller en utilfredshed med ham. Så kan det godt være, at det afføder nogle uoverensstemmelser, som du bliver nødt til at rumme. Det kan jo være din mand bliver rystet, fordi han troede, han vidste, hvor han havde dig henne, og det kan også være, at han bliver vred og ikke vil det, du ønsker. Men der er også den mulighed, at han vil være åben over for noget af det og har tænkt nogen af de samme tanker, hvem ved? Jeg tror med andre ord, at du har mest at vinde ved at tale med ham om det. Jeg forstår godt din nervøsitet, men sommetider er en ærlig kommunikation nødvendig, selv om det gør ondt, for at genskabe eller opnå den nærhed, man længes efter.
Jeg tror, meningen med livet er at vise, hvem man er, fordi det dybest set handler om at være accepteret præcis, som den man er med ALT, hvad man indeholder. Hvis du fokuserer på det, kunne det meget vel være den vigtigste nøgle til et spændende og fornyet ægteskab.

Må mit svar støtte dig på bedste vis.

Kærligst Vickie

 

Dette indlæg blev udgivet i Brevkasse, Erotik, følelser, Kommunikation, kvinder, Mænd, parforhold, sex og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.