Jeg har forvildet mig ind på utroskabssitet Victoria Milan

Brevkasse Jeg har forvildet mig ind på utroskabssitet Victoria Milan

Kære Vickie

Jeg har et meget kompliceret og langt spørgsmål /fortælling, som jeg håber du kan hjælpe mig med. Jeg er en kvinde på 44 år, med 4 børn mellem 12 og 22 år. Mit ægteskab er netop ophørt.  Mest på grund af mig, da jeg i mange år ikke har haft gnisten til min mand.Vi har været sammen i 23 år. Han var alkoholiker de første 10 år og vi har levet et meget turbulent liv med at gå fra hinanden og finde sammen igen, en dårlig økonomi, et firma der er gået konkurs osv. og fysisk og psykisk vold.

For to år siden blev jeg færdig som pædagog. Jeg har derigennem fået stor selvindsigt. Jeg har arbejdet som socialpædagog t i 7 mdr. I oktober 2013 forvilder jeg mig ind på utroskabssitet Victoria Milan, da jeg er modløs, keder mig og mangler gnist og spænding i ægteskabet. Først i maj i år mødes jeg med en mand, der er i et forhold og som mangler det samme som mig. Vi ses og har sex og snakker.

Han sender mig mails og jeg får hans arbejdsmobilnr. så vi kan sms´se når han er på job. Og vi mødes formiddage, hvor vi har sex i hans firmabil. Han snakker tit om, at han er træt af sit forhold osv. Jeg fortæller ham at jeg vil skilles, ikke pga. ham men på grund af problemer i ægteskabet. Jeg får følelser for denne mand. Han siger, at jeg har en stor betydning for ham og på et tidspunkt får jeg hans private mobilnr og vi sms´er en smule, når han er hjemme. Men han er ikke meget for det, da han er nervøs for at blive opdaget. Jeg kan mærke på mig selv, at jeg måske bliver en smule såret, da jeg gerne vil ham, men han holder fast i at han ikke sms’er, når kæresten er til stede.

På hjemmefronten eskalerer det og jeg forlader min mand. Flytter hen i en lille lejlighed og her kommer min elsker en dag forbi i sin arbejdstid. Vi drikker kaffe og har sex. Han tager tøj på og kører. Jeg føler en smule tomhed. Der går et par timer og min eksmand har åbenbart haft en mistanke, så han har fundet min elskers kærestes mail adresse og skriver til hende på hendes arbejde, hvor han fortæller, hvad hendes kæreste og jeg har gang i.

Jeg får besked på af min elsker om hvad jeg skal sige til hans kæreste når og hvis hun ringer. Jeg tænker det nok er bedst men inderst inde har jeg lyst til at gå til bekendelse overfor hende. Både pga. min dårlige samvittighed men også fordi det jo generelt set ikke er særligt pænt det vi har gang i.

Men for ikke at miste min elsker følger jeg hans råd. Han er blevet godt og grundigt afhørt i hjemmet om hvem jeg er osv. Han har sagt vi bare er venner og i den dur og at han aldrig har været hjemme hos mig. Det samme siger jeg da hun ringer. jeg skriver til hende, at jeg gerne vil mødes med hende fordi jeg er meget i vildrede. Jeg skal jo i princippet ikke blande mig, men alligevel har jeg gået med en fornemmelse af, at jeg måske ikke er den eneste han har en affære med, men hvis jeg er kommet ind på det så negligerer han det.

Han finder ud af at jeg skal mødes med hans kæreste og jeg siger at han skal lægge kortene på bordet. Det vil han ikke og det vil blive for besværligt for ham at flytte osv. Jeg kan jo godt mærke på mig selv jeg bliver rendt om hjørner med da jeg har før spurgt ham om vi kun er sammen for sexens skyld. Hvortil han siger nej. Han næsten tegner og fortæller hvad jeg skal sige på det møde med hans kæreste. Jeg følger igen hans råd og sidder og lyver hende lige op i ansigtet. Jeg har det rigtigt dårligt med al det her. Nu har min elsker så sagt jeg skal slette alt og kun skrive på han arbejdsmobil, så hun ikke fatter mere mistanke. Han siger også at der er faldet ro i hjemmet osv., så nu sms´er vi kun om formiddagen indtil han har fri. Jeg er meget berørt af al dette og vil gerne have en løsning, men det hele kommer til at handle om ham og hvornår han kan se mig.

Hvilket råd kan du give mig, for egentlig synes jeg hun skal vide det, men jeg ved selvfølgelig ikke om hun er hoppet på den. Hun fortalte at han i første omgang havde sagt at han ikke kendte mig men så alligevel havde tilstået. Hun har før været udsat for utroskab og har nul tolerance over for det så det slutter mellem dem hvis hun finder ud af det igen.

Hjælp hvad skal jeg dog gøre?

Venlig hilsen Mia

 

Kære Mia

Hvis man i mange år har levet i et dysfunktionelt forhold, som jeg opfatter du har, er rammerne for hvad der er såkaldt normalt ødelagt. Det vil sige at de mange sår og smerte du har tilegnet dig gennem årene bliver normalen og din egen kerne af hvad der er sundt og usundt er svært at mærke. Kernen er camoufleret af frygt, skam og uelskethed. Sindet bliver forvirret og tvivler og langsomt bliver man mere til en overlever, hvor man anvender overlevelsesstrategier, der hele tiden beror på en kortsigtet måde at klare det på.  Hjernen gør det den kender til, da det er nemmest og mest trygt og derfor kan sådan et mønster foregå i årevis, hvis man fortsat er under konstante stressende omstændigheder.

Når vi har et dysfunktionelt indre, rækker vi som regel ud efter noget der kan dulme den smerte vi har indeni os. Mere konkret i dit tilfælde, vælger du at ”forvilde” dig ind på utroskabssitet, i den tro at det ændrer noget. Men smerten er der stadig og den aktiveres kun yderligere ved at fastholde saboterende handlemåder. Det er ganske normalt når man i mange år har levet med en alkoholiker og har været udsat for psykisk og fysisk vold. Og selvom alkoholikeren så er blevet ædru, så ændrer det ikke på at man stadig har en stor smerte tilbage der ikke er healet. Forskellen er bare at alkoholen ikke længere er omdrejningspunktet. Derfor bliver det endnu tydeligere, at det vi troede var problemet (manden der drikker) ikke er det største problem. Det er ofte de meget tidlige sår vi har fået i vores opvækst, som vi bringer med os op i vores voksenliv og anvender til at håndtere livet med.  Og i den kontekst tiltrækker vi altid nogle relationer, der matcher os på de barndoms-sår og kopierer de ting, der skete i barndommen.

Du skriver at modløshed, kedsomhed og manglende gnist og spænding i ægteskabet fik dig til at opsøge dette site. Det er alt sammen symptomer på et overstresset system, der leder efter nye ”farlige og dramatiske følelser”, der kan holde smerten nede ved at genskabe kaos og drama udenfor os selv, så vi stadig ikke får identificeret og konfronteret smerten indeni. En meget ond cirkel, der kun kan stoppes ved at gå igennem en healingsproces.

Tomhed er endnu en følgesvend, når man har mistet sig selv. Du kan aldrig finde nogen der fylder dit tomrum op og hvis det endelig er, kun for en kort stund. Det er som at fixe sig selv, når vi vælger de hurtige knald, de uopnåelige og ”følelsesmæssige uden for rækkevidde” mænd og de sms´er der kun tikker ind en gang imellem. Alt i håbet om at din smerte forsvinder og du finder en mand der elsker dig for den du er. Ikke fordi du ønsker en gift utro mand, der behandler dig som en han kan bruge efter godt befindende. Det ville en sund kvinde med respekt for sig selv aldrig gøre.

Du skal turde at gå ind i det der gør ondt, turde at lære dig selv at kende, turde forandre dig og vælge nye ukendte stier, hvis du skal frigøres fra dit dysfunktionelle mønster.

Så for at være helt ærlig, så synes jeg du skal stoppe din forbindelse til elskeren. Og lade dem passe deres eget liv og drama. For der er godt nok også meget lidelse der, som du ikke behøver være en del af.

Start i stedet for med at tage ansvar for dit eget liv. Jeg mener det på en kærlig måde men du må ikke misse den vigtige erfaring, du fik i dit lange ægteskab. Du skal finde nogen der kan hjælpe dig med at finde ind til kærligheden i dig selv. Herefter er jeg sikker på at du langsomt vil finde din kerne og dine egne ægte værdier for hvordan du skal leve dit liv fremover.

Jeg ønsker dig det allerbedste på din nye rejse.

Kærlig hilsen Vickie

 

Tidligere indlæg i samme kategori:

Hvordan afslutter jeg et dysfunktionelt forhold?

Hvordan genvinder jeg kontrollen over mine følelser?

 

Dette indlæg blev udgivet i alkoholiker, Brevkasse, elsker, følelser, Healing, kvinder, Mænd, medafhængighed, mønstre, Selvværd, sex, smerte og tagget . Bogmærk permalinket.